Incontinența sau scurgerea spontană a urinei, pur și simplu o pierdere a controlului asupra vezicii urinare, chinuie până la o zecime din populația Republicii Cehe. Cu toate acestea, pentru majoritatea dintre ei este un mare tabu social, pe care de multe ori nu doresc să-l dezvăluie chiar înainte de medicul lor. În multe cazuri, acest lucru poate fi abordat.Incontinența urinară: tipuri, cauze și tratament.

Incontinența afectează femeile mult mai mult decât bărbații și, deși este mult mai frecventă la persoanele de vârstă înaintată, nu este o consecință inevitabilă a îmbătrânirii. Incontinența se numește orice scurgere incontrolabilă de urină, cu faptul că această scurgere poate avea o varietate de cauze și, conform constatărilor lor, se încadrează fie sub îngrijirea unui urolog stres, urgent, mixt, înroșire, fie sub îngrijirea unui neurolog reflex, paradoxal, psihogenic.

Tipuri de scurgeri spontane de urinăIncontinența

Tipuri de scurgeri spontane de urinăIncontinențaDe stres este tipică femeilor postpartum sau postmenopauză. Aceasta apare ca urmare a presiunii excesive în abdomen, adică, de exemplu, atunci când tuse, strănut, ridicând sarcini grele sau, de asemenea, când râd.Incontinența urgentă se manifestă printr-o nevoie bruscă și foarte intensă, urmată de enurezis http://www.cristianparaschiv.ro/urotrin-intensvin-pentru-intarirea-prostatei-masculine/ foarte des apare în somn. Pe lângă faptul că este cauzată de scleroză multiplă și alte boli degenerative, diabet, intervenții chirurgicale sau leziuni, poate fi cauzată și de o infecție a tractului urinar.Incontinența mixtă se numește o combinație de stres și scurgeri urgente de urină.

Incontinența paradoxală afectează mai des bărbații și poate fi cauzată de mușchii vezicii urinare slăbiți sau de uretra blocată.Se manifestă în așa fel încât vezica urinară să fie în mod constant supraîncărcată și să se revarsă.Apare, de exemplu, ca urmare a urolitiazei, diabetului, după operații dificile sau, de asemenea, din cauza unei prostate hiperactive. La vârstnici, în legătură cu prostata mărită, care împiedică ieșirea urinei, apare și incontinența urinară.Din frică, anxietate sau stres, în special la vârstnici, poate apărea incontinență psihogenică.

De obicei, este temporar, apare adesea, de exemplu, în timpul spitalizării sau într-o altă perioadă stresantă.Incontinența în timpul sarcinii și după naștere.Nu este nimic excepțional atunci când apare o scurgere spontană de urină la femeile gravide, în special în stadiul avansat al sarcinii. Incontinența apare în această perioadă deoarece se exercită o presiune enormă asupra zonei podelei pelvine. Incontinența după naștere poate fi apoi cauzată de umflarea țesuturilor din zona vaginală. De îndată ce corpul se vindecă, scurgerea spontană a urinei ar trebui să se retragă.

Dacă acest lucru nu se întâmplă în aproximativ

Dacă acest lucru nu se întâmplă în aproximativO jumătate de an după naștere, merită să vedeți un medic.De ce apare incontinența urinară.Incontinența nu este o boală, este un simptom care poate avea o varietate de cauze, indiferent dacă este o afecțiune medicală, dispoziție sau obiceiuri comune. Factorii de risc pentru incontinență include sex la femei există un risc mai mare de incontinență de stres, în principal datorită sarcinii, nașterii, menopauzei și, de asemenea, datorită anatomiei naturale feminine, la bărbați există un risc mai mare de incontinență paradoxală și paroxistică vârsta cu cât vârsta este mai mare.

Cu atât este mai mare riscul de incontinență excesul de greutate excesul de kilograme crește presiunea asupra vezicii urinare fumatul efectele tutunului asupra organismului cresc riscul de auto-scurgere a urinei istoricul familial dacă incontinența apare la unul dintre părinții dvs., riscul de a dezvolta aceasta crește boli incontinența apare adesea din cauza unor boli degenerative sau, de asemenea, a diabetului.Când din cauza incontinenței pentru a vedea un medic.Deși scurgerea spontană a urinei afectează mai multe femei, apare și la bărbați și copii.

Nici un grup nu este sfătuit să amâne o vizită la medic – chiar dacă este probabil să fie însoțit de jenă. Incontinența poate fi o concomitentă a bolilor grave și poate provoca ea însăși suferință psihologică sau poate afecta negativ calitatea vieții profesionale sau a partenerului.Prin urmare, dacă auto-scurgerea urinei vă chinuie în fiecare zi mai mult de o lună, mergeți la medic.Cum este examinarea Pentru a începe tratamentul adecvat, diagnosticul corect este absolut crucial!

Medicul se concentrează, de obicei, pe examinarea reflexă și fizică, măsoară volumul vezicii urinare, efectuează o analiză a urinei, teste de sânge, ultrasunete și, eventual, cistoscopie. Adesea, se efectuează și un test de stres, în care pacientul este rugat să tuse, iar medicul monitorizează scurgerea urinei.Tratamentul incontinenței Tratamentul scurgerilor urinare depinde complet de diagnosticul stabilit și de gradul de incontinență. De exemplu, etapele mai ușoare ale incontinenței de stres sunt tratate cu exerciții fizice, electrostimulare, laser, terapie pesară sau terapie farmacologică.

În stadii mai avansate, este de obicei trecut la o procedură minim

În stadii mai avansate, este de obicei trecut la o procedură minimInvazivă în care uretra este susținută de o așa-numită bandă stretch, care împiedică scurgerea urinei atunci când crește presiunea în abdomen. O altă opțiune este apoi implementarea chirurgicală a unui sfincter artificial al uretrei.Alte opțiuni de tratament pentru incontinență include modificări ale stilului de viață, în special reducerea greutății, restricționarea activității fizice și aderarea la un regim regulat de băut restricționarea consumului de cafea și alte băuturi diuretice.Exerciții Kegel, adică întărirea podelei pelvine exercițiu de micțiune sau formare a vezicii urinare, adică urinare conform unui program predeterminat, determinat de medic parasympatolitice, medicamente pentru relaxarea peretelui vezicii urinare, datorită cărora frecvența urinării scade tratamentul hormonal acupunctura plante aromatice.

Incontinență fecală Ca și scurgerile de urină, incontinența scaunului este mai probabil să apară la femeile cu vârste mai înaintate. Este cauzată de slăbirea mușchilor pelvieni și apare adesea ca urmare a accidentului vascular cerebral, diabetului sau, de asemenea, a unor boli degenerative. Incontinența fecală afectează aproximativ 2% dintre adulți și poate provoca primejdie psihologică gravă, de aceea este recomandabil să consultați un medic cât mai curând posibil în legătură cu acesta. Incontinența se referă la incapacitatea de a reține urina sau scaunul.

În următorul articol, ne vom concentra pe incontinența urinară, care apare semnificativ mai des decât incontinența scaunelor și afectează până la jumătate din populația feminină din întreaga lume în timpul vieții într-o anumită formă.Cu toate acestea, această problemă nu este evitată nici de bărbați, deși apare mai rar și pe baza altor cauze.Manifestări și complicații ale incontinenței urinare Incontinența urinară este o scurgere involuntară involuntară, adică o scurgere involuntară a urinei!

Urina fie se scurge doar ocazional, fie treptat constant. Cu toate acestea, definiția modernă a incontinenței include, de asemenea, o urgență puternică de a urina urgență sau o frecvență crescută de urinare în timpul zilei pollakiurie și necesitatea de a se ridica frecvent pentru a urina noaptea nicturie. Incontinența urinară poate fi numită și contracție ocazională, de exemplu, atunci când tuse, râde sau efort fizic, deoarece în condiții normale o persoană sănătoasă este capabilă să mențină urina 100% chiar și în aceste cazuri de presiune intraabdominală crescută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *